Τήνος

 Το νησί της Τήνου  από την πρώτη κιόλας εικόνα δίνει την αίσθηση του Κυκλαδίτικου τοπίου.

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο και τη Νάξο.
 
Η Τήνος συνδυάζει, μέσα από την αρχιτεκτονική της, τον αστικό χαρακτήρα προηγούμενων χρόνων με την εξέλιξη στη σημερινή, σύγχρονη εποχή. Νεοκλασικά σπίτια, αρχιτεκτονική 18ου και 19ου αιώνα, σοκάκια νησιώτικα αλλά και σύγχρονες δομές, εμπορική κίνηση συνυπάρχουν σε όλο το νησί.
 
Η  Τήνος προσφέρεται για να περιηγηθείτε σε χώρους όπως η υφαντουργική σχολή, το παρεκκλήσι του καθολικού ναού του Αγ. Νικολάου, τον Ναό του Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στα Κιόνια, το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών και την Πινακοθήκη στο χώρο του Ιερού Ιδρύματος της Παναγίας, αλλά και το συγκρότημα του Πολυμέρειου το οποίου φιλοξενεί την μόνιμη έκθεση Γιαννούλη Χαλεπά.
 
Φυσικά σαν Κυκλαδίτικο νησί έχει υπέροχες, οργανωμένες ή φυσικές παραλίες βραβευμένες  για την καθαρότητα των νερών τους.
 
Η  παραλία των Κιονίων είναι μια άρτια οργανωμένη, κοσμοπολίτικη παραλία πολύ κοντά στη Χώρα της Τήνου  και δεν είναι η μόνη.
 
Σίγουρα αυτό που κάνει την Τήνο να ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα είναι ο εντυπωσιακός Ναός της Παναγίας της Τήνου. Χτισμένος  στο σημείο που βρέθηκε η Θαυματουργή εικόνα της  Παναγίας μετά από οράματα μια ταπεινής Μοναχής , της Αγίας  Πελαγίας, ο ναός εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα του αλλά και με την ιεροσύνη που κρύβει  δίνοντας  πραγματική  ελπίδα στους  Χριστιανούς.